EGR en stichting HiP

 • Agenda

  dec
  17
  Begint om 10:00
  De Levensschool
  dec
  17
  Begint om 17:00
  Diverse locaties
 • Laatste nieuws

  Ook dit jaar willen wij in het teken van ontmoeting, gezelligheid en onderlingen gesprekken, gratis een eenvoudige advent soepmaaltijd aanbieden. U bent van harte welkom en neem mensen mee.
  Voor de 2e keer wordt 27 oktober de Bijbelquize in Roosendaal georganiseerd. Een avond om op een gezellige en ontspannen manier met de bijbel bezig zijn.
 • Laatste preek

  dec
  03
  Nicolas Pouyet
  Deze preek is de laatste in een serie van zeven over de gemeentevisie. In deze afsluitende preek benadrukt Nicolas Pouyet hoe belangrijk het is dat wij, als lokale gemeente, zichtbaar zijn in deze wereld tot eer van Christus. Het Evangelie verkondigen en leven is ons hoogste doel. Aan de hand van wat Jezus zegt tegen de gemeenten in Smyrna en Laodicea (Openbaring 2 en 3) toont Nicolas aan dat iedere lokale kerk verschillend is. Daarom is juist de gemeentevisie niet alleen maar een prachtig modern hulpmiddel, het is vooral ook een geestelijke zaak. Want de gemeentevisie helpt ons om gestalte te geven aan de EGR als christelijke geloofsgemeenschap zoals Jezus bedoelt.

Samen beschikbaar voor mensen in nood met Stichting HiP (Hulp in Praktijk) In ieders omgeving is er wel iemand die hulp nodig heeft. Vaak wil je als christen wel klaarstaan voor je medemens, maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen. Stichting HiP wil de bestaande zorg aanvullen en brengt mensen samen. Mensen die hulp nodig hebben én mensen uit de kerken die betrokken willen zijn bij hun medemens en hulp willen bieden bij het leven van alledag.

EGR en stichting HiP

Mensen die geen beroep op een eigen sociaal netwerk en geen financiële middelen hebben om hulp in te schakelen, kunnen zich aanmelden bij Stichting HiP. 

De EGR is als kerk aangemeld bij Stichting HiP en dat betekent dat u zich als vrijwilliger kunt aanmelden en zo ook namens de EGR een helpende hand kunt bieden aan mensen in uw buurt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een wandeling, samen een kopje koffie drinken of een keer meegaan naar een bezoek aan de huisarts.

Via stichting HiP kom je direct in contact met mensen die zelf al hebben aangegeven graag hulp te willen gebruiken in het leven van alledag. Door je beschikbaar te stellen als hulpbieder, geef je handen en voeten aan de opdracht tot naastenliefde. Voor meer informatie zie ook www.stichtinghip.nl.

27-07-2017