EGR en stichting HiP

 • Agenda

  okt
  18
  Begint om 20:00
  De Levensschool
  okt
  20
  Begint om 19:45
  De Levensschool
 • Laatste nieuws

  Een leuke activiteit voor in de herfstvakantie! Samen lege schoenendozen versieren en vullen met speelgoed voor de kinderen in armoede. Stichting De Samaritaan verstrekt noodhulp aan duizenden mensen die door (natuur) geweld uit hun huizen zijn gedreven. De schoenendoosactie van Actie4kids is een middel om kinderen d.m.v. speelgoed etc. een moment te geven dat ze kunnen genieten en hun laten weten dat er iemand aan hun denkt.
  Het is zo weer Sinterklaastijd, de pepernoten en chocoladeletters liggen al in de supermarkt. En Stichting Pleegzorgboerderij De Parelhoeve start weer haar jaarlijkse speculaaspoppenactie. Kunnen wij weer op u rekenen?
 • Laatste preek

  okt
  08
  Nicolas Pouyet
  In deze preek gaat Nicolas Pouyet in op de visie van de EGR op het thema 'samenkomst'. Wat betekent het voor christenen om samen te komen? Heeft dat nog wel een meerwaarde in het digitale tijdperk waarin we inmiddels zijn beland? En hoe past dat bij Gods bedoeling met de Kerk van Jezus? Aan de hand van de gemeentevisie komt Nicolas tot drie termen die richtingbepalend zijn voor de ontwikkeling van de samenkomsten in de EGR.

Samen beschikbaar voor mensen in nood met Stichting HiP (Hulp in Praktijk) In ieders omgeving is er wel iemand die hulp nodig heeft. Vaak wil je als christen wel klaarstaan voor je medemens, maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen. Stichting HiP wil de bestaande zorg aanvullen en brengt mensen samen. Mensen die hulp nodig hebben én mensen uit de kerken die betrokken willen zijn bij hun medemens en hulp willen bieden bij het leven van alledag.

EGR en stichting HiP

Mensen die geen beroep op een eigen sociaal netwerk en geen financiële middelen hebben om hulp in te schakelen, kunnen zich aanmelden bij Stichting HiP. 

De EGR is als kerk aangemeld bij Stichting HiP en dat betekent dat u zich als vrijwilliger kunt aanmelden en zo ook namens de EGR een helpende hand kunt bieden aan mensen in uw buurt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een wandeling, samen een kopje koffie drinken of een keer meegaan naar een bezoek aan de huisarts.

Via stichting HiP kom je direct in contact met mensen die zelf al hebben aangegeven graag hulp te willen gebruiken in het leven van alledag. Door je beschikbaar te stellen als hulpbieder, geef je handen en voeten aan de opdracht tot naastenliefde. Voor meer informatie zie ook www.stichtinghip.nl.

27-07-2017