Nieuws

 • Agenda

  sep
  24
  Begint om 10:00
  De Levensschool
  sep
  24
  Begint om 17:00
  Diverse locaties
 • Laatste nieuws

  Op zaterdag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur wordt er aandacht besteed aan het jaarlijkse Burendag.
  29 september is er een Herfstlunch in de Levensschool. Benedendonk 1 Roosendaal Kom u ook?
 • Laatste preek

  sep
  17
  Nicolas Pouyet
  De V van de ganzentrek: Markering van de wisseling van seizoenen: ganzen leggen lange afstanden af naar het gebied om te overwinteren. Teamwork; afwisselend vliegt er een andere gans in de punt. Voor de EGR is ook een nieuw seizoen aangebroken. De nieuwe visie mag je zien als een belangrijk markeringsmoment. Met de komende 7 preken van mij gaan we ons verdiepen in de visie. Ik geloof dat God het zegent en ik hoop dat jij aan het einde van deze serie vol enthousiasme bent voor de visie en vooral de EGR! Deze eerste preek gaat over de vraag: waarom wil je als lokale kerk vanuit een eigen visie gemeente zijn?

Burendag

Burendag
Op zaterdag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur wordt er aandacht besteed aan het jaarlijkse Burendag.

Herfstlunch

Herfstlunch
29 september is er een Herfstlunch in de Levensschool. Benedendonk 1 Roosendaal Kom u ook?

Crowdfunding Ingrid Roovers

Crowdfunding Ingrid Roovers
Onze zuster Ingrid Roovers is onlangs verhuisd naar een nieuw verzorgingshuis. Helaas ontbreken daar de nodige faciliteiten om te voorzien in de persoonlijke hygiëne van Ingrid. De familie is daarom begonnen met een crowdfunding (fondsenwerving) om een douche-aan-bed-systeem aan te schaffen. Als Ingrids thuisgemeente brengen we deze nood graag bij u onder de aandacht. Vanuit de pijler zorg bevelen we dit project van harte bij u aan. Hieronder kunt u lezen hoe u kunt bijdragen aan de broodnodige zorg voor onze zuster. Voor vragen kunt u Jacques benaderen.

Aantekeningen bij preek Bouwen aan een Sterk Karakter, Dl. 2

Aantekeningen bij preek Bouwen aan een Sterk Karakter, Dl. 2
Zondag 30 juli hield Nicolas Pouyet het tweede deel van de tweeluik 'Bouwen aan een sterk Karakter'. Je karakter, dat zijn de eigenschappen die jou als persoon kenmerken. Gods verlangen is dat ZIjn eigenschappen steeds zichtbaarder worden in het karakter van de mens die in Jezus gelooft. Bij dit artikel vindt je de aantekeningen van de preek. De opname van de preek kunt u binnenkort terug luisteren via deze link: https://www.egr.nl/go/media/preken/.

EGR en stichting HiP

EGR en stichting HiP
Samen beschikbaar voor mensen in nood met Stichting HiP (Hulp in Praktijk) In ieders omgeving is er wel iemand die hulp nodig heeft. Vaak wil je als christen wel klaarstaan voor je medemens, maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen. Stichting HiP wil de bestaande zorg aanvullen en brengt mensen samen. Mensen die hulp nodig hebben én mensen uit de kerken die betrokken willen zijn bij hun medemens en hulp willen bieden bij het leven van alledag.

Om de week vinden er op de vrijdagochtend super gezellige koffie-inlopen plaats in Langdonk. Iedereen is van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. In het bijzonder de buurtbewoners uit Langdonk. In april 2016 zijn we hier mee begonnen. Nu, kunnen we zeggen dat de inlopen een succes zijn! We zijn inmiddels al naar een grote ruimte verhuist, dus kunnen er nog meer mensen meegenieten.

Brief van herstel

Brief van herstel
De periode 2008-2012 was voor de EGR een moeilijke tijd. Omdat we geloven dat het altijd goed is om moeizame momenten toch zo goed mogelijk af te sluiten biedt het oudstenteam van de gemeente deze brief aan alle betrokken aan. Zelfs al zijn we inmiddels een paar jaar verder. We hopen en bidden dat ieder voor zich Gods genade mag ervaren en vanuit die genade de ander zal bezien. Een ieder is vrij om de brief door te sturen naar eigen inzicht.

Naar het archief