Wie zijn wij?

 • Agenda

  jul
  28
  Begint om 10:00
  De Levenschool (Schaapskooi)
  jul
  30
  Begint om 10:00
  De Levensschool
 • Laatste nieuws

  Samen beschikbaar voor mensen in nood met Stichting HiP (Hulp in Praktijk) In ieders omgeving is er wel iemand die hulp nodig heeft. Vaak wil je als christen wel klaarstaan voor je medemens, maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen. Stichting HiP wil de bestaande zorg aanvullen en brengt mensen samen. Mensen die hulp nodig hebben én mensen uit de kerken die betrokken willen zijn bij hun medemens en hulp willen bieden bij het leven van alledag.
  Tijdens de Gemeenteavond van 26 november 2015 hebben we gesproken over het afnemen van een zgn. gemeentediagnose.
 • Laatste preek

De Evangelische Gemeenschap Roosendaal komt samen om God te danken voor Zijn liefde, om Hem beter te leren kennen en om elkaar te ontmoeten. Ook jij bent van harte welkom!

De Evangelische Gemeenschap Roosendaal (EGR) is ontstaan uit het verlangen van gewone mensen om God beter te leren kennen. Dit leidde tot de oprichting van een bijbelstudiekring in de wijk Langdonk. Maar al snel kwamen er zoveel mensen dat er vanaf maart 1977 een ruimte werd gehuurd in de Levensschool. Inmiddels komen er iedere week ongeveer 200 mensen samen in de Levensschool. 

Ons verlangen is nog steeds dat we God beter mogen leren kennen. Ook de centrale rol van de Bijbel is onveranderd. Tegelijkertijd leren we God niet kennen als 'uit een boekje', maar doordat we geloven dat ieder mens God kan ontmoeten. Precies daarover gaan de Bijbelverhalen stuk voor stuk! Dit geldt in het bijzonder voor het Evangelie waarin verteld wordt over de komst van Jezus Christus.

Zo streven wij ernaar om ons leven en geloofsgemeenschap vorm te geven vanuit onze ervaring met God en onze kennis van de Bijbel. Samen zijn we op de levensweg die Jezus ons wijst!

Ook jij bent van harte welkom om onze kerkdiensten mee te maken. Ontdek de rijkdom van de ontmoeting met God!