Wie zijn wij?

 • Agenda

  sep
  24
  Begint om 10:00
  De Levensschool
  sep
  24
  Begint om 17:00
  Diverse locaties
 • Laatste nieuws

  Op zaterdag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur wordt er aandacht besteed aan het jaarlijkse Burendag.
  29 september is er een Herfstlunch in de Levensschool. Benedendonk 1 Roosendaal Kom u ook?
 • Laatste preek

  sep
  17
  Nicolas Pouyet
  De V van de ganzentrek: Markering van de wisseling van seizoenen: ganzen leggen lange afstanden af naar het gebied om te overwinteren. Teamwork; afwisselend vliegt er een andere gans in de punt. Voor de EGR is ook een nieuw seizoen aangebroken. De nieuwe visie mag je zien als een belangrijk markeringsmoment. Met de komende 7 preken van mij gaan we ons verdiepen in de visie. Ik geloof dat God het zegent en ik hoop dat jij aan het einde van deze serie vol enthousiasme bent voor de visie en vooral de EGR! Deze eerste preek gaat over de vraag: waarom wil je als lokale kerk vanuit een eigen visie gemeente zijn?

De Evangelische Gemeenschap Roosendaal komt samen om God te danken voor Zijn liefde, om Hem beter te leren kennen en om elkaar te ontmoeten. Ook jij bent van harte welkom!

De Evangelische Gemeenschap Roosendaal (EGR) is ontstaan uit het verlangen van gewone mensen om God beter te leren kennen. Dit leidde tot de oprichting van een bijbelstudiekring in de wijk Langdonk. Maar al snel kwamen er zoveel mensen dat er vanaf maart 1977 een ruimte werd gehuurd in de Levensschool. Inmiddels komen er iedere week ongeveer 200 mensen samen in de Levensschool. 

Ons verlangen is nog steeds dat we God beter mogen leren kennen. Ook de centrale rol van de Bijbel is onveranderd. Tegelijkertijd leren we God niet kennen als 'uit een boekje', maar doordat we geloven dat ieder mens God kan ontmoeten. Precies daarover gaan de Bijbelverhalen stuk voor stuk! Dit geldt in het bijzonder voor het Evangelie waarin verteld wordt over de komst van Jezus Christus.

Zo streven wij ernaar om ons leven en geloofsgemeenschap vorm te geven vanuit onze ervaring met God en onze kennis van de Bijbel. Samen zijn we op de levensweg die Jezus ons wijst!

Ook jij bent van harte welkom om onze kerkdiensten mee te maken. Ontdek de rijkdom van de ontmoeting met God!