Wie zijn wij?

 • Agenda

  nov
  19
  Begint om 10:00
  De Levensschool
  nov
  19
  Begint om 17:00
  Diverse locaties
 • Laatste nieuws

  Ook dit jaar willen wij in het teken van ontmoeting, gezelligheid en onderlingen gesprekken, gratis een eenvoudige advent soepmaaltijd aanbieden. U bent van harte welkom en neem mensen mee.
  Het is zo weer Sinterklaastijd, de pepernoten en chocoladeletters liggen al in de supermarkt. En Stichting Pleegzorgboerderij De Parelhoeve start weer haar jaarlijkse speculaaspoppenactie. Kunnen wij weer op u rekenen?
 • Laatste preek

  nov
  12
  Richard Zevenbergen

De Evangelische Gemeenschap Roosendaal komt samen om God te danken voor Zijn liefde, om Hem beter te leren kennen en om elkaar te ontmoeten. Ook jij bent van harte welkom!

De Evangelische Gemeenschap Roosendaal (EGR) is ontstaan uit het verlangen van gewone mensen om God beter te leren kennen. Dit leidde tot de oprichting van een bijbelstudiekring in de wijk Langdonk. Maar al snel kwamen er zoveel mensen dat er vanaf maart 1977 een ruimte werd gehuurd in de Levensschool. Inmiddels komen er iedere week ongeveer 200 mensen samen in de Levensschool. 

Ons verlangen is nog steeds dat we God beter mogen leren kennen. Ook de centrale rol van de Bijbel is onveranderd. Tegelijkertijd leren we God niet kennen als 'uit een boekje', maar doordat we geloven dat ieder mens God kan ontmoeten. Precies daarover gaan de Bijbelverhalen stuk voor stuk! Dit geldt in het bijzonder voor het Evangelie waarin verteld wordt over de komst van Jezus Christus.

Zo streven wij ernaar om ons leven en geloofsgemeenschap vorm te geven vanuit onze ervaring met God en onze kennis van de Bijbel. Samen zijn we op de levensweg die Jezus ons wijst!

Ook jij bent van harte welkom om onze kerkdiensten mee te maken. Ontdek de rijkdom van de ontmoeting met God!