Alpha 1 Cursus: kennismaking met het christelijk geloof

 • Agenda

  jan
  23
  Begint om 09:30
  De Levensschool
  jan
  23
  Begint om 19:30
  Levensschool (Ark)
 • Laatste nieuws

  De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Ook wij als EGR willen net als vorige jaren ook dit jaar weer deelnemen door gebedsboekjes beschikbaar te stellen aan een ieder. En door op de doordeweekse dagen elke avond samen te komen en te bidden met elkaar.
 • Laatste preek

Op dinsdag 24 januari 2017 start onze boeiende en gezellige cursus waarin je bekend wordt gemaakt met de pijlers van het christelijk geloof. Deze cursus vindt plaats in de Levensschool (Benedendonk 1 in de wijk Langdonk). Iedereen welkom! Opgave kan via info@egr.nl.

Alpha 1 Cursus: kennismaking met het christelijk geloof

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis. 

De Alpha-cursus is iets voor jou als je...

...meer wilt weten over het christelijk geloof
...wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
...nieuwe mensen wilt ontmoeten
...je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Op de cursus worden vijftien verschillende thema's van het christelijk geloof besproken, zoals:

 • Is er meer tussen hemel en aarde?
 • Wie is Jezus?
 • Bidden: waarom en hoe?
 • Hoe relevant is het christelijk geloof?
 • Hoe leidt God ons?

Op de Alpha-cursus start met een algemene, vrijblijvende kennismakingsavond. Daarna maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. Eerst voor een heerlijke, gezellige maaltijd. Vervolgens luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat?  Op dinsdag 24 januari 2017 vindt er om 20.00 uur een informatieavond plaats. Meld je nu aan via Er zijn géén kosten aan verbonden.

"Lees de ervaringen van mensen die de Alpha al gedaan hebben en meer over de Alpha Cursus op www.alpha-cursus.nl"