Alpha 1 Cursus: kennismaking met het christelijk geloof

 • Agenda

  nov
  19
  Begint om 10:00
  De Levensschool
  nov
  19
  Begint om 17:00
  Diverse locaties
 • Laatste nieuws

  Ook dit jaar willen wij in het teken van ontmoeting, gezelligheid en onderlingen gesprekken, gratis een eenvoudige advent soepmaaltijd aanbieden. U bent van harte welkom en neem mensen mee.
  Het is zo weer Sinterklaastijd, de pepernoten en chocoladeletters liggen al in de supermarkt. En Stichting Pleegzorgboerderij De Parelhoeve start weer haar jaarlijkse speculaaspoppenactie. Kunnen wij weer op u rekenen?
 • Laatste preek

  nov
  12
  Richard Zevenbergen

Op dinsdag 24 januari 2017 start onze boeiende en gezellige cursus waarin je bekend wordt gemaakt met de pijlers van het christelijk geloof. Deze cursus vindt plaats in de Levensschool (Benedendonk 1 in de wijk Langdonk). Iedereen welkom! Opgave kan via info@egr.nl.

Alpha 1 Cursus: kennismaking met het christelijk geloof

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis. 

De Alpha-cursus is iets voor jou als je...

...meer wilt weten over het christelijk geloof
...wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
...nieuwe mensen wilt ontmoeten
...je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Op de cursus worden vijftien verschillende thema's van het christelijk geloof besproken, zoals:

 • Is er meer tussen hemel en aarde?
 • Wie is Jezus?
 • Bidden: waarom en hoe?
 • Hoe relevant is het christelijk geloof?
 • Hoe leidt God ons?

Op de Alpha-cursus start met een algemene, vrijblijvende kennismakingsavond. Daarna maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. Eerst voor een heerlijke, gezellige maaltijd. Vervolgens luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat?  Op dinsdag 24 januari 2017 vindt er om 20.00 uur een informatieavond plaats. Meld je nu aan via Er zijn géén kosten aan verbonden.

"Lees de ervaringen van mensen die de Alpha al gedaan hebben en meer over de Alpha Cursus op www.alpha-cursus.nl"