Inspiratie

 • Agenda

  sep
  24
  Begint om 10:00
  De Levensschool
  sep
  24
  Begint om 17:00
  Diverse locaties
 • Laatste nieuws

  Op zaterdag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur wordt er aandacht besteed aan het jaarlijkse Burendag.
  29 september is er een Herfstlunch in de Levensschool. Benedendonk 1 Roosendaal Kom u ook?
 • Laatste preek

  sep
  17
  Nicolas Pouyet
  De V van de ganzentrek: Markering van de wisseling van seizoenen: ganzen leggen lange afstanden af naar het gebied om te overwinteren. Teamwork; afwisselend vliegt er een andere gans in de punt. Voor de EGR is ook een nieuw seizoen aangebroken. De nieuwe visie mag je zien als een belangrijk markeringsmoment. Met de komende 7 preken van mij gaan we ons verdiepen in de visie. Ik geloof dat God het zegent en ik hoop dat jij aan het einde van deze serie vol enthousiasme bent voor de visie en vooral de EGR! Deze eerste preek gaat over de vraag: waarom wil je als lokale kerk vanuit een eigen visie gemeente zijn?

Hier vind je een paar websites die je dagelijks voorzien van een heerlijke dosis inspiratie in je wandel met de Here Jezus!

Inspiratie

www.dagelijksebroodkruimels.nl 
Dagelijkse Broodkruimels stuurt je elke dag een prachtige grafische afbeelding in combinatie met een bijbeltekst en/of een inspirerende tekst uit de christelijke traditie (meestal uit een Opwekkingslied). Deze zgn. broodkruimels worden door zeer verschillende mensen gemaakt.

http://bijbelsdagboek.nl
Het 'Bijbels Dagboek voor vreemdelingen' stuurt je elke dag een bijbelgedeelte toe met daarbij een korte overdenking. De schrijvers willen daarmee 'een confrontatie van de nuchtere realiteit van de Bijbelse boodschap' bieden. Dit betekent voor hen het volgende: "De volledige titel van de site duidt al het ongewone ervan aan. Vele gelovigen voelen zich, binnen zowel als buiten de kekren, een vreemdeling. Juist voor deze mensen zal dit boek een verademing betekenen; een herkenning van iets wat ook in hun hart leeft, maar hier onder woorden gebracht."

www.tijdmetjezus.nl
De dagelijkse overdenkingen (ma t/m vr) op deze site (ook op twitter en facebook) worden geschreven door ds. Jos Douma, domine van de Plantagekerk in Zwolle. Over deze site schrijft hij het volgende: "Deze site voor bijbelmeditatie wordt gedragen door de volgende visie, missie en passie:
Visie: Duizenden christenen die dagelijks via tijdmetJezus.nl een moment nemen om aan de voeten van de Heer van hun leven te zitten en naar zijn stem te luisteren.
Missie: Dagelijks een korte overdenking aanbieden om christenen te inspireren en te bemoedigen om hun dag te laten kleuren door de liefdevolle aanwezigheid van hun Heer.
Passie: De passie die aan deze site voor bijbelmeditatie ten grondslag ligt, richt zich in de eerste plaats op Jezus Christus die voor God en voor ons alles is, en daarom ook op het Woord van God dat we vinden in de Bijbel.