Inspiratie

 • Agenda

  nov
  19
  Begint om 10:00
  De Levensschool
  nov
  19
  Begint om 17:00
  Diverse locaties
 • Laatste nieuws

  Ook dit jaar willen wij in het teken van ontmoeting, gezelligheid en onderlingen gesprekken, gratis een eenvoudige advent soepmaaltijd aanbieden. U bent van harte welkom en neem mensen mee.
  Het is zo weer Sinterklaastijd, de pepernoten en chocoladeletters liggen al in de supermarkt. En Stichting Pleegzorgboerderij De Parelhoeve start weer haar jaarlijkse speculaaspoppenactie. Kunnen wij weer op u rekenen?
 • Laatste preek

  nov
  12
  Richard Zevenbergen

Hier vind je een paar websites die je dagelijks voorzien van een heerlijke dosis inspiratie in je wandel met de Here Jezus!

Inspiratie

www.dagelijksebroodkruimels.nl 
Dagelijkse Broodkruimels stuurt je elke dag een prachtige grafische afbeelding in combinatie met een bijbeltekst en/of een inspirerende tekst uit de christelijke traditie (meestal uit een Opwekkingslied). Deze zgn. broodkruimels worden door zeer verschillende mensen gemaakt.

http://bijbelsdagboek.nl
Het 'Bijbels Dagboek voor vreemdelingen' stuurt je elke dag een bijbelgedeelte toe met daarbij een korte overdenking. De schrijvers willen daarmee 'een confrontatie van de nuchtere realiteit van de Bijbelse boodschap' bieden. Dit betekent voor hen het volgende: "De volledige titel van de site duidt al het ongewone ervan aan. Vele gelovigen voelen zich, binnen zowel als buiten de kekren, een vreemdeling. Juist voor deze mensen zal dit boek een verademing betekenen; een herkenning van iets wat ook in hun hart leeft, maar hier onder woorden gebracht."

www.tijdmetjezus.nl
De dagelijkse overdenkingen (ma t/m vr) op deze site (ook op twitter en facebook) worden geschreven door ds. Jos Douma, domine van de Plantagekerk in Zwolle. Over deze site schrijft hij het volgende: "Deze site voor bijbelmeditatie wordt gedragen door de volgende visie, missie en passie:
Visie: Duizenden christenen die dagelijks via tijdmetJezus.nl een moment nemen om aan de voeten van de Heer van hun leven te zitten en naar zijn stem te luisteren.
Missie: Dagelijks een korte overdenking aanbieden om christenen te inspireren en te bemoedigen om hun dag te laten kleuren door de liefdevolle aanwezigheid van hun Heer.
Passie: De passie die aan deze site voor bijbelmeditatie ten grondslag ligt, richt zich in de eerste plaats op Jezus Christus die voor God en voor ons alles is, en daarom ook op het Woord van God dat we vinden in de Bijbel.