Inspiratie

 • Agenda

  jul
  28
  Begint om 10:00
  De Levenschool (Schaapskooi)
  jul
  30
  Begint om 10:00
  De Levensschool
 • Laatste nieuws

  Samen beschikbaar voor mensen in nood met Stichting HiP (Hulp in Praktijk) In ieders omgeving is er wel iemand die hulp nodig heeft. Vaak wil je als christen wel klaarstaan voor je medemens, maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen. Stichting HiP wil de bestaande zorg aanvullen en brengt mensen samen. Mensen die hulp nodig hebben én mensen uit de kerken die betrokken willen zijn bij hun medemens en hulp willen bieden bij het leven van alledag.
  Tijdens de Gemeenteavond van 26 november 2015 hebben we gesproken over het afnemen van een zgn. gemeentediagnose.
 • Laatste preek

Hier vind je een paar websites die je dagelijks voorzien van een heerlijke dosis inspiratie in je wandel met de Here Jezus!

Inspiratie

www.dagelijksebroodkruimels.nl 
Dagelijkse Broodkruimels stuurt je elke dag een prachtige grafische afbeelding in combinatie met een bijbeltekst en/of een inspirerende tekst uit de christelijke traditie (meestal uit een Opwekkingslied). Deze zgn. broodkruimels worden door zeer verschillende mensen gemaakt.

http://bijbelsdagboek.nl
Het 'Bijbels Dagboek voor vreemdelingen' stuurt je elke dag een bijbelgedeelte toe met daarbij een korte overdenking. De schrijvers willen daarmee 'een confrontatie van de nuchtere realiteit van de Bijbelse boodschap' bieden. Dit betekent voor hen het volgende: "De volledige titel van de site duidt al het ongewone ervan aan. Vele gelovigen voelen zich, binnen zowel als buiten de kekren, een vreemdeling. Juist voor deze mensen zal dit boek een verademing betekenen; een herkenning van iets wat ook in hun hart leeft, maar hier onder woorden gebracht."

www.tijdmetjezus.nl
De dagelijkse overdenkingen (ma t/m vr) op deze site (ook op twitter en facebook) worden geschreven door ds. Jos Douma, domine van de Plantagekerk in Zwolle. Over deze site schrijft hij het volgende: "Deze site voor bijbelmeditatie wordt gedragen door de volgende visie, missie en passie:
Visie: Duizenden christenen die dagelijks via tijdmetJezus.nl een moment nemen om aan de voeten van de Heer van hun leven te zitten en naar zijn stem te luisteren.
Missie: Dagelijks een korte overdenking aanbieden om christenen te inspireren en te bemoedigen om hun dag te laten kleuren door de liefdevolle aanwezigheid van hun Heer.
Passie: De passie die aan deze site voor bijbelmeditatie ten grondslag ligt, richt zich in de eerste plaats op Jezus Christus die voor God en voor ons alles is, en daarom ook op het Woord van God dat we vinden in de Bijbel.