Samenkomst

 • Agenda

  okt
  18
  Begint om 20:00
  De Levensschool
  okt
  20
  Begint om 19:45
  De Levensschool
 • Laatste nieuws

  Een leuke activiteit voor in de herfstvakantie! Samen lege schoenendozen versieren en vullen met speelgoed voor de kinderen in armoede. Stichting De Samaritaan verstrekt noodhulp aan duizenden mensen die door (natuur) geweld uit hun huizen zijn gedreven. De schoenendoosactie van Actie4kids is een middel om kinderen d.m.v. speelgoed etc. een moment te geven dat ze kunnen genieten en hun laten weten dat er iemand aan hun denkt.
  Het is zo weer Sinterklaastijd, de pepernoten en chocoladeletters liggen al in de supermarkt. En Stichting Pleegzorgboerderij De Parelhoeve start weer haar jaarlijkse speculaaspoppenactie. Kunnen wij weer op u rekenen?
In deze preek gaat Nicolas Pouyet in op de visie van de EGR op het thema 'samenkomst'. Wat betekent het voor christenen om samen te komen? Heeft dat nog wel een meerwaarde in het digitale tijdperk waarin we inmiddels zijn beland? En hoe past dat bij Gods bedoeling met de Kerk van Jezus? Aan de hand van de gemeentevisie komt Nicolas tot drie termen die richtingbepalend zijn voor de ontwikkeling van de samenkomsten in de EGR.
Samenkomst
Datum08-10-2017
SprekerNicolas Pouyet
BijbelEfeziers 4:3
  Download als PDF
Klik op deze link om de aantekeningen bij de preek te openen:
Aaantekeningen preek Visie EGR Samenkomst

Gerelateerde preken

EGR Visie
In deze preek gaat Nicolas Pouyet in op het belang van een heldere gemeentevisie. Want waarom zou je je als kerk daar eigenlijk mee bezig houden? Niet in de minste plaats omdat de Bijbel in essentie een zeer visionair boek is! Volgens de spreker is het onmogelijk dat je als christen niet visionair in het leven staat. Wat zijn nog meer goede redenen om visionair in het (gemeente)leven te staan? Luister naar deze preek om te ontdekken hoe het geestelijk leven goed samen kan gaan met het moderne concept van visie. Dit is de eerste in een serie van zeven preken over de EGR Visie.
Waarom een gemeentevisie?
Serie: EGR Visie
17-09-2017 | Nicolas Pouyet
In deze preek gaat Nicolas in op de richting die de gemeentevisie geeft voor het zijn van een geloofsgemeenschap. De EGR wil niet maar een 'kerkje' zijn. De leden beschouwen elkaar als broeders en zusters vanwege het gedeelde geloof in Jezus. Zo vormen we samen een gemeenschap van gelovigen in Roosendaal e.o. Maar een geloofsgemeenschap ontwikkelt zich niet zo maar vanzelf. Daar is richting voor nodig. Waar wij dan in de EGR aan denken, dat hoor je terug in deze preek.
Gemeenschap
Serie: EGR Visie
24-09-2017 | Nicolas Pouyet

[ Toon alles van de serie "EGR Visie" | Toon meer van Nicolas Pouyet ]